Maarten Dijksen (links op de foto) was zaterdag op campagne in De Koog.
Maarten Dijksen (links op de foto) was zaterdag op campagne in De Koog. Foto: Jeroen van Hattum

Zeven Texelaars op kieslijsten

Zeven Texelaars doen komende woensdag (15 maart) mee aan de verkiezingen voor een nieuwe Provinciale Staten van Noord-Holland.

Dat zijn Maarten Dijksen (derde bij de SP), Vincent van der Velde (zesde bij de Piratenpartij), Elias Marseille (elfde voor GroenLinks), Jan Aris Eelman (21ste bij de VVD), Jakob Jan Brouwer (21ste bij de ChristenUnie), Jacquelien Dros (24ste op de lijst van GroenLinks) en Pepijn Lijklema (38ste bij D66).

Maarten Dijksen maakte de meeste kans om daadwerkelijk in het provinciebestuur gekozen te worden. De SP heeft daar op het moment drie zetels en haalt komende woensdag volgens prognoses mogelijk een vierde zetel in de Staten. 

Elias Marseille zal met de elfde plaats naar verwachting niet direct in Provinciale Staten worden gekozen, maar hij kan er mogelijk wel later in komen als andere bestuurders van GroenLinks voortijdig zouden stoppen. GL heeft nu tien zetels in de Staten en dat worden er volgens de peilingen straks zes.

Dijksen was kok op Texel en is momenteel bezig met een ICT-opleiding. Marseille is oud-raadslid en studeert nu aan de overkant. Vincent van der Velde (Piratenpartij) is advocaat op het eiland, Jan Aris Eelman (VVD) is oud-raadslid, Jakob Jan Brouwer (ChristenUnie) is ambtenaar op Texel, Jacquelien Dros (GroenLinks) is raadslid en huisarts. Pepijn Lijklema (D66) begeleidt (duurzame) projecten en is lid van de Raad van Toezicht van de OSG.