Koert Zegers van het Bliedhuus met Mariët Roeper met de act 'Dokter Bernard'.
Koert Zegers van het Bliedhuus met Mariët Roeper met de act 'Dokter Bernard'. Foto: Eva Groot

Texelse Playbackshow een swingend feestje

Maar liefst dertien acts verschenen zaterdag tijdens De Texelse Playbackshow voor Texelaars met een verstandelijke of lichamelijke beperking op het toneel. 

Met nummers als 'Ik ga zwemmen' van Mart Hoogkamer door Jan Frans (Texelse Reede) en 'Er staat een paard in de gang' door Christina met Ewoud (Bliedhuus) was het een feestelijke aangelegenheid in De Waldhoorn in Den Hoorn. Koert Zegers (Bloedhuus) playbackte met Mariët 'Dokter Bernard' van Bonnie St. Claire. "Een fantastisch optreden", oordeelde de vierkoppige jury. "En als we een dokter nodig hebben, weten we in elk geval dat 'ie in de zaal is!" 


Voor bewoners is de playbackshow het hoogtepunt van het jaar. Vanwege de coronamaatregelen vond het evenement een aantal jaar geen doorgang. In het publiek vrienden, familie, kennissen, bewoners van de verschillende Texelse woongroepen, begeleiders en vrijwilligers. Als afsluiting was er een disco in het Hoornder dorpshuis.

De middag, door de cliënten voor en met de samenwerking van vrijwilligers, werd gehouden in het kader van NL Doet van het Oranjefonds.