Kaartwinst voor Laan en Westdorp


Meijert Laan en Hans Westdorp waren prima op dreef in de achttiende speelronde van Klaverjasclub Den Burg. Bas Tromp en Frans Stark zijn de nieuwe leiders in de competitie. Met nog vier avonden te gaan en een onderling verschil van minder dan 300 punten in de top drie blijft de spanning hoog. 

Westdorp en Laan begonnen stroef aan deze speelronde: een opening van 1.387 punten ligt ruim onder het gemiddelde. In de volgende ronden kwam alles goed. Vooral in het derde spel (2.288) en het laatste spel (2.140) haalden de heren flink uit. Zij haalden 7.795 punten en dat is op twee na de hoogste score dit seizoen. Laan en Westdorp stijgen van acht naar zes in het algemeen klassement.

Rosa Harberts en Chris Schraag deden goede zaken in het algemeen klassement door tweede te worden. Zij haalden met drie goede scores en één wat mindere ronde 6.598 punten binnen en hebben de toppositie nu binnen handbereik. Zij blijven derde in het klassement.

Gerard Witte en Co Koomen haalden de derde plaats met 6.520 punten. Dat leverde een plekje winst op in het klassement, zij stijgen van negen naar acht. Tiny Zwaneveld en Piet Moree werden vierde met 6.481 punten. Ondanks deze score zakken zij een plekje in het klassement, zij staan nu zevende. Theo Stoelinga en Jos Veeger herstelden zich van een wat mindere periode en werden vijfde. Zij haalden 6.430 punten en blijven daarmee op de elfde plaats.

Het gemiddelde was met 6.254 punten vrij hoog. Er werden 27 marsen gespeeld; ook dat is meer dan het gemiddelde.

In het algemeen klassement blijft het stuivertje wisselen. De leiding is nu weer in handen van Bas Tromp en Frans Stark, maar Lieuwe van der Veen en Carlo Bos (op 175 punten) en Rosa Harbers/Chris Schraag (op 276 punten) zitten hen op de hielen. Achter de top drie worden de verschillen groter, de nummers vier (John Vlaming/Eric Jan Geus) en vijf (Fenny Caspers/Bart Weijdt) kijken al tegen een achterstand aan van rond de 2.500 punten.