Afbeelding
Foto: Krofft Visuals

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Culinair genieten op misschien wel laatste Amusetour

Algemeen

Ruim zeventig deelnemers genoten zondag van de Amusetour, die gasten een culinaire middag bezorgde bij acht verschillende restaurants in Den Burg. Het was misschien wel de laatste Amusetour: kartrekker Valerie Jongeneel stopt er in ieder geval mee.

Valerie kijkt tevreden terug op de Amusetour, maar ze heeft het te druk met andere evenementen en het eigen bedrijf Op Oost om hier langer de aandacht aan te geven die het verdient. “Daarom is het de laatste editie onder mijn vlag. Ik ben trots op hoe de Amusetour veel vaste gasten heeft weten aan te trekken en deze gasten met de deelnemende restaurants heeft weten te verbinden. Amusetour Nederland denkt er even over na hoe zij verder willen. Ik heb in ieder geval geopperd lokaal een vervanger aan te dragen”, vertelt ze een dag na de Amusetour.


Amusetour bij De Texelse Soepketel en De Sjop. Foto: Krofft Visuals

Aan de kwaliteit van de verschillende gerechtjes lag het ook in 2023 niet. De deelnemende restaurants hadden hun uiterste best gedaan om de gasten te verrassen en slaagden daar uitstekend in. Zo kwam Prins Hendrik met een veganistische versie van een zalmtartaar. Bij Kook Atelier, nog altijd gevestigd in Den Burg, liet chef-kok Joram Timmerman alles over aan zijn team. Het vertrouwen werd niet beschaamd. Onder het genot van een Zeeuwse wijn werd genoten van een gerecht met makreel, zeewier, aardappel en mierikswortel. Ook bij Gastro Pub Mans, de Smulpot - die met Eline Esmee ook nog zeer prettige muzikale omlijsting hadden-, de Texelse Soepketel, de Eilandkeuken en Annekes Kitchen LVY was het goed toeven. De bezoekers van de Amusetour leken het eens: het zou zonde zijn als dit evenement verdwijnt.





Sfeerimpressie door Krofft Visuals.
Valerie Jongeneel (linksachter) geniet met familie en partner van haar laatste Amusetour. Foto: Job Schepers.