Coördinator Joost Heerschop, naast hem een aantal winkelmedewerkers, bij de opening van het nieuwe gebouw.
Coördinator Joost Heerschop, naast hem een aantal winkelmedewerkers, bij de opening van het nieuwe gebouw. Foto: Eva Groot

Feestelijke opening winkel, café en werkplaats Novalishoeve

Algemeen

“Wij hadden een droom om een pek te creëren waarbij de mens in harmonie met elkaar en de natuur samenleeft. Een plek waar er oog is voor je talenten, voor ambacht en kwaliteit. Waarbij diversiteit gezien wordt als een meerwaarde. En hierdoor de onderlinge verschillen niet vergroot of uitvergroot worden, maar de kracht van een ieder wordt ingezet.” 

Met die woorden luidde Joost Heerschop, directeur van Novalishoeve, zaterdag de opening van het nieuwe werkplaatsgebouw, dagcafé en winkel van de zorgboerderij nabij Den Hoorn in. De bouw werd afgelopen winter afgerond. “Het oude gebouw was slechts een zuivelverwerkingskeuken met een boerderijwinkeltje: niet geschikt als horecazaak in combinatie met productieruimten voor allerlei ambachten”, zei Heerschop eerder over de vernieuwing. “Terwijl er juist meer vraag kwam: de productie ging omhoog en de horeca kreeg een groter aandeel. In die ontwikkeling moesten we meegaan. Een grotere ruimte was bovendien nodig omdat medewerkers met een hulp- of zorgvraag soms meer plek nodig hebben: bijvoorbeeld een rustige omgeving. Daarbij werken hier mee..