Afbeelding
Foto: Productiehuis Halal

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Figuranten gezocht voor kerstfilm

Algemeen

Productiebedrijf Halal uit Amsterdam werkt in samenwerking met streamingsdienst Viaplay aan een nieuwe kerstfilm, die eind dit jaar uit moet komen. De opnames voor de Nederlandse speelfilm zijn gestart en vinden deels plaats op Texel. Onder meer op maandag (13 maart) wordt gefilmd op het eiland. Castingbureau Blue Circle is hiervoor nog op zoek naar Texelaars die als ‘voorbijganger’ kunnen figureren.

Halal schrijft over de film het volgende: “In deze komische, warme, emotionele kerstfilm wordt gespeeld met de thema’s van onze hedendaagse maatschappij. De film gaat waarschijnlijk Kerstmens heten.” Volgens regisseur Michael Middelkoop wordt de film “een komische mozaïekfilm over leden van een familie die in de aanloop naar hun jaarlijkse kerstdiner allemaal volledig de plank misslaan in een wereld waar ze goed proberen te doen. De film gaat over meningen, ongemak, zwarte schapen, ons zelfverklaarde goede gedrag en de grens waarop we die verliezen. (...) Het is een film waar heel Nederland zich in kan herkennen.”

Wie interesse heeft in figureren op maandag 13 maart, kan zich aanmelden via de website van Blue Circle. Het castingbureau zoekt mensen tussen de 18 en 70 jaar. De globale tijden zijn van 15:00 tot 19:00 uur; de onkostenvergoeding bedraagt €50,-.