Lijsttrekker Fred Sanders.
Lijsttrekker Fred Sanders.

‘AWP voor water,

klimaat en natuur’

 

De ‘AWP voor water, klimaat en natuur’ voor een klimaat-weerbaar Noord-Holland:

"Noord-Holland moet zich tegen de negatieve effecten van de klimaatverandering verdedigen: wateropslag tegen droogte, beter riool tegen regenval en een sterkere dijken tegen de zeespiegelstijging. We zijn voor windmolens en zonnepanelen, maar onze weerbaarheid tegen de klimaatveranderingen moet prioriteit krijgen. Noord-Holland met aan drie kanten water is te kwetsbaar."


"We willen woningen bouwen, de boerenbedrijven en de koeien in de wei koesteren, met schoon water in de sloten en mooie bossen achter de duinen. Daarmee staat Nederland voor grote ruimtelijke veranderingen, er moeten keuzes worden gemaakt! Omdat Noord-Holland zich tegen de negatieve effecten van de klimaatverandering moet verdedigen: onze weerbaarheid moet meer prioriteit krijgen. We willen dat een tweede kustwering in zee wordt onderzocht, want dan wordt onze provincie veiliger en beter."


"We willen niet naar Enschede verhuizen maar gewoon blijven wonen en werken in de provincie Noord-Holland waar we trots op zijn. De AWP zit al 20 jaar in de besturen van alle waterschappen, maar de provincie gaat over de ruimtelijke ordening en daar moet de uitdaging van de klimaatverandering dus worden opgelost. Daarom doet de AWP op 15 maart in Noord-Holland mee met de verkiezingen voor provinciale-staten en het HHNK waterschap, met Fred Sanders, AWP lijsttrekker voor Provinciale-Staten Noord-Holland (lijst 18), en Petra van Ollefen, AWP lijsttrekker voor HHNK waterschap (lijst 7)."