Huwelijksperikelen drukken hun stempel op een gezinsvakantie in een All Inclusiveresort.
Huwelijksperikelen drukken hun stempel op een gezinsvakantie in een All Inclusiveresort. Foto: Filmdepot

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Prosecco Night in Cinema Texel

Cultuur

In Cinema Texel aan de Gravenstraat in Den Burg is het woensdag 15 maart extra gezellig tijdens een speciale Prosecco Nightvoorstelling met de film ‘All Inclusive’.

Wanneer Jacco en Sylvie met hun dochter Loïs en zoon Bink besluiten op vakantie te gaan in een All Inclusive resort, wordt hun huwelijk zwaar op de proef gesteld. Wanneer Sylvie bij aankomst aan Jacco meldt dat ze een ‘pauze’ wil inlassen kan Jacco dit maar moeilijk accepteren. Binnen de All Inclusive-cultuur zal Jacco de confrontatie moeten aangaan met zijn vrouw, zijn puberende kinderen maar vooral zichzelf.

De film ‘De Acht Bergen’ vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

Geprolongeerd is ‘Toen ik je Zag’ naar de bestseller die Isa Hoes schreef over het leven met haar man Antonie Kamerling. Acteurskoppel Esther en Bastiaan leidt op het eerste oog een droomleven, maar de angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt, hebben een steeds grotere impact op hem en hun relatie.