De klinkers in de Postweg in Zuid-Eierland.
De klinkers in de Postweg in Zuid-Eierland. Foto: Archief Texelse Courant

Vragen over klinkers Postweg

Het laatste woord over klachten van bewoners van Zuid-Eierland over de klinkers in de vernieuwde Postweg is nog niet gezegd. Het CDA stelt er vragen over aan het college van b en w.


Oneffenheden in het plaveisel veroorzaken volgens buurtbewoners onder meer geluidsoverlast, trillingen en zelfs schade aan woningen. Dit wordt versterkt doordat er te hard wordt gereden. Doordat de strook met graskeien is vervangen door klinkers oogt de weg breder en wordt harder gereden, met nadelige gevolgen voor de veiligheid.

Naar aanleiding van een brief van omwonenden meldde het college dat de klinkers niet worden vervangen door asfalt, en dat het meest hobbelige deel ten noorden van de kruising met de Muyweg opnieuw wordt gelegd.

Naar aanleiding van deze reactie van b en w komt stelt het CDA nu vragen: "Zijn voorafgaand aan de wegwerkzaamheden aan de Postweg ter hoogte van het bewoonde gedeelte in Zuid-Eierland nulmetingen uitgevoerd in verband met geluid en trillingen? Wat is de oorzaak van de klachten; kan de nieuw aangelegde fundering de oorzaak zijn van de klachten? Wordt er nagedacht over een oplossing?"

"Naar aanleiding van eerder geconstateerde klachten bij de Ruyslaan in De Koog, waar de combinatie van hemelwater- en rioolafvoer zorgde voor geluids-en trilling overlast, vraagt de fractie zich af of dat bij de Postweg ook het geval kan zijn. In hoeverre kan de aannemer aansprakelijk worden gesteld voor de ontstane klachten? Waarom is de wens van de aanwonenden om te kiezen voor fluisterasfalt (en volgens onze informatie toegezegd door toenmalig wethouder Kooiman) niet uitgevoerd?"