@TXL

Spadag


Met een gezin en een bedrijf is het soms lastig om er een dagje of nachtje tussenuit te gaan. Of beter gezegd: ik vind het lastig. De controlfreak in mij blijft toch liever thuis op het vertrouwde plekje. Maar op moment van schrijven ben ik net terug van een nachtje weg met een vriendin. Ik kon me niet herinneren wanneer ik voor het laatst kon opstaan en alleen mezelf hoefde aan te kleden. Dat ik zo lang kon blijven zitten als ik zelf wilde. En ook dat ik maar één kleine tas nodig had voor al mijn spullen.


We zijn op Texel gebleven, maar evengoed was het fijn en voelde het toch als even helemaal weg. We gingen ook vooral voor de spa. De sauna en jacuzzi: dat leek ons wel wat. Spannend leek het ons allebei wel, het was namelijk geen badkledingdag. En als je geen regelmatige saunaganger bent, is dat toch wel een klein stapje. Iets wat eigenlijk altijd van jezelf is, geef je letterlijk bloot - in het bijzijn van mensen die je niet kent. En daarnaast ben ik ook geen 18 meer, maar dat terzijde.


Aan de andere kant: je zit allemaal in hetzelfde schuitje. Eenmaal aangekomen was de sfeer fijn en voelde het oké om dan echt te gaan genieten van de sauna. Gek eigenlijk, hoe dat dan ook vrij gauw went. Na ongeveer anderhalf uur gingen we rozig omkleden en naar het diner. Een ervaring rijker, maar wel een hele fijne ervaring. Uiteindelijk deed het echt ontspannen en dat was ook het doel.


Of ik trouwens uitgerust thuiskwam? Ja en nee. Zeker even bijgetankt, maar na tien minuten zat ik al weer volop in het woord "mamaaaa" en in de poepluiers. En dat was iets lastiger inkomen dan normaal kan ik je vertellen. Maar de spa? Voor herhaling vatbaar.


Emily Boersen