Stijn Arends op jacht naar de bal tegen Vesdo.
Stijn Arends op jacht naar de bal tegen Vesdo. Foto: Willem Sangers

Texel'94 pakt thuis volle winst tegen Vesdo

Texel'94 heeft zondag met 5-0 gewonnen van Vesdo uit Schagerbrug en zet daarmee de opmars naar een mogelijk kampioenschap in de vierde klasse verder voort.

Texel had een minuut na het fluitsignaal het eerste doelpunt al te pakken, waarmee het visitekaartje voor de wedstrijd was afgegeven. Voorafgaand aan de wedstrijd was eerst een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de onlangs overleden Willem Oosterhof die veel voor het voetbal op Texel betekend heeft.

Texel waakte tijdens de wedstrijd voor onderschatting tegen het lager geklasseerde Vesdo en dat betaalde zich uit in de loop van de wedstrijd. Texel was de bovenliggende partij. In de tweede helft was op een gegeven moment bij Vesdo, dat bijna geen wisselspelers bij zich, de pijp leeg, waarna Texel de wedstrijd verder rustig kon uitspelen. De doelpunten kwamen op naam van Arjan Bakker (twee keer), Yorgo Helleman (penalty) en Jesse Klaver (twee keer).

Texel heeft nu 37 punten uit veertien wedstrijden en staat daarmee vijf punten voor op Succes, dat 32 punten uit veertien wedstrijden heeft. Winkel, dat derde stond en sinds zondag vierde op de ranglijst, heeft op het moment acht punten minder dan Texel. Hetzelfde geldt voor Egmondia, dat sinds zondag derde staat. Het kampioenschap, waar Texel'94 openlijk voor gaat, is nog geen gelopen race. Er volgen deze competitie nog een paar pittige wedstrijden.