Mascha Engel en Ronald van Aggelen van Braintality
Mascha Engel en Ronald van Aggelen van Braintality Foto: Braintality

Cursus 'Welkom op Texel' over gastvrijheid door Braintality

Onder de naam ‘Welkom op Texel’ houdt TOP in samenwerking met Texel Academy, VVV Texel en Braintality drie cursussen in Stayokay om nieuwe medewerkers kennis te laten maken met de basisprincipes van gastvrijheid.

De cursussen worden georganiseerd en uitgevoerd door trainers van Braintality. Dit bedrijf, opgericht door Texelse Mascha Engel en Ronald van Aggelen, heeft veel ervaring in de hospitality-branche en richt zich op het beïnvloeden van gedrag. De cursussen zijn voor iedereen die komt werken op Texel of hier al werkt en rechtstreeks in contact staat met gasten.

Welkom

Ronald: “Hoe leuk is het als je ergens neerstrijkt voor een kopje koffie, je vriendelijk begroet wordt en dat je je welkom voelt. Als je het als gast naar je zin hebt, dan is dat ook goed voor het bedrijf waar je op dat moment bent. En in bredere zin voor de hele economie van het eiland. Aan dat gevoel kunnen alle Texelaars bijdragen. Of je nu in een restaurant, hotel, in de supermarkt, op de boot, in de fietsenverhuur of in een garage werkt. Aardig zijn is één van de succesfactoren van een organisatie. 

Als jíj aardig bent, dan gaat het ook beter met andere mensen. Ze gunnen je meer, het contact verloopt makkelijker et cetera. Een beetje humor hoort er ook bij en, als je vragen krijgt over het eiland, is het ook handig als je iets van Texel weet.”

Drie niveaus

'Welkom op Texel' kent drie niveaus. 'Kennismaking met gastvrijheid op Texel' is een cursus van drie uur voor iedereen die op Texel werkt, komt werken en rechtstreeks in contact staat met gasten. Het gaat over gastvrijheid als beleving (wat maak je mee?), 'eigen-aardigheden' op Texel, communicatie (effect op gedrag) en tips en weetjes over Texel. De cursusdagen zijn maandag 27 maart en 2 april, van 15:00 tot 18:00 uur. Kosten: €55,- per deelnemer (exclusief btw).

Vervolg

'Werken aan gastvrijheid' is een vervolg op niveau 1 en bestaat uit twee dagdelen. Over gastvrijheid en gedrag, communicatiepatronen (verbaal en non-verbaal) en invloed en gedrag. Op dag twee Texelse weetjes, verbinding maken, humor en allergieën herkennen, gastvrijheid al beleving, 'eigen-aardigheden', communicatie (effecten op gedrag) en tips en weetjes. Cursusdagen: 3 en 4 april en 24 en 25 april, van 10:00 tot 13:00 uur. Kosten: €80,-.

'Richting even aan gastvrijheid' is bedoeld voor leidinggevenden aan mensen die in rechtstreeks contact staan met gasten. Gegeven op twee aaneengesloten dagen. De cursus gaat dieper in op de materie: gastvrijheid, verhalen, op pad kennismaken met Texel, lunch met toeristen, activiteit over communicatie, gedrag en woordgebruik en oefenen met gastvrijheid, gedrag en houding. Kosten: €250,-.

Voor leden van TOP geldt een korting van 10 procent.

Inschrijven

Inschrijven kan via de link https://forms.wix.com/f/7037006253142311240