Archieffoto SV De Koog.
Archieffoto SV De Koog. Foto: Willem Sangers

De Koog speelt gelijk

SV De Koog wacht nog steeds op de eerste overwinning in 2023. Uit tegen het Winkel van Texelaar Marcel Ris werd het zondag 1-1 voor beide clubs in de vierde klasse van het zondagvoetbal. De Koog staat nu zesde in de competitie.

Winkel schoot meteen uit de startblokken. Na vijf minuten hadden de aanvallers van Winkel al twee keer verzuimd een grote kans om te zetten in een doelpunt. Het bleek de wake-up-call voor De Koog. Na de rommelige openingsfase was De Koog de betere ploeg. De ploeg vertoonde bij vlagen zeer verzorgd voetbal met daarbij een belangrijke rol voor de opstomende Rik Bijpost. Zo had onder meer een aanval over rechts een beter lot verdiend. De voorzet van Jonas Ipenburg werd bij de tweede paal teruggelegd door Joren Bakker op Lucas Ipenburg. Zijn volley van een meter of veertien werd ternauwernood gepareerd door de keeper van Winkel.

Winkel had het zichtbaar moeilijk met het compacte blok op het middenveld van De Koog. Bij nagenoeg elke bal via het middenveld zat er wel een Koger hoofd of voet tussen. Uit wanhoop werd vooral de lange bal gehanteerd. Verder dan een aantal afstandsschoten uit onmogelijke hoeken kwam Winkel in de eerste helft niet. In minuut 35 werd weer een lange bal van Winkel onderschept door de Koger verdediging. Binnen no-time stoomde Bart de Lugt via de linkerkant van het veld op. Zijn lage voorzet bereikte net niet Robin Schoo. Maar als een duveltje uit een doosje kwam Lucas Ipenburg achter zijn directe tegenstander vandaan, wilde de keeper omspelen en werd toen getorpedeerd. De scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. Dit buitenkansje werd benut door Bakker. Hij tekende voor de 0-1.

In de tweede helft was Winkel de bovenliggende partij. Winkel heeft de ambitie te promoveren en een nederlaag tegen De Koog zou niet in dat plaatje passen. De blauwe muur hield lang stand, maar nadat een vrije kopkans was gemist, wist Winkel een kwartier voor tijd toch langszij te komen met een wippertje over Koog-doelman Perry Farla. De Koog probeerde nog de 1-2 op het scorebord te krijgen, maar Winkel kwam goed weg toen de scheidsrechter tot twee keer toe verzuimde een penalty te geven. Het was een meeslepende en bij vlagen pittige wedstrijd. Toen in minuut 87 een opstootje uitbrak, besloot de man met de fluit dat het wel mooi was geweest en floot voor het einde. Al met al konden beide ploegen leven met een gelijkspel. Trainer Bas Steegers van De Koog: "Ik ben trots op de inzet die de jongens vandaag lieten zien. Er werd voor elke meter geknokt. We hadden lang zicht op de overwinning, het blijft toch ergens jammer dat we dat niet hebben weten vast te houden”. Komende zondag speelt De Koog thuis om 14:00 uur tegen Beemster.