Bedrijfsgebouw

stuit op bezwaar


Een nieuw bedrijfsverzamelgebouw aan De Vang in Oudeschild mag van een gewijzigde dak- en gevelconstructie worden voorzien. Het college heeft een bezwaar tegen de wijzigingsvergunning ongegrond verklaard.

De gemeente verleende in 2020 een omgevingsvergunning voor het gebouw. Daar werden toen bezwaren tegen ingediend, die ongegrond zijn verklaard. Daarmee werd de vergunning onherroepelijk. Maar nu wordt de dak- en gevelconstructie anders uitgevoerd dan vergund. Voor deze wijziging is een vergunning nodig (gewijzigd uitvoeren). Deze is aangevraagd en verleend. 

De eigenaar van een naastgelegen bedrijfspand maakte tegen de wijzigingsvergunning bezwaar. De bezwaren richten zich tegen de toegangsweg, het laden en lossen, de kleurstelling, het parkeren en de veiligheid (creĆ«ren veilige werkplek rond het bedrijf). Deze onderdelen maken geen onderdeel uit van het gewijzigd uitvoeren en zijn deels ook in de eerdere bezwaarprocedure aan de orde gekomen. De bezwaarmaker had deze onderdelen aan de orde moeten stellen in een bezwaar tegen de omgevingsvergunning uit 2020, redeneert het college. 

Vereniging van Eigenaren

Nu is het niet meer mogelijk de in het bezwaar aangevoerde gronden in deze bezwaarprocedure opnieuw aan de orde te stellen. Er zijn volgens b en w daarom geen redenen om de vergunning te weigeren. De bezwaarmaker erkent dit en heeft aangegeven het bezwaar vooral te hebben ingediend vanwege zijn belangen richting de Vereniging van Eigenaren. Dit kan volgens b en w echter geen rol spelen bij de beoordeling van de vergunningaanvraag.

Het besluit van het college is conform het advies van de Bezwaarschriftencommissie.