Afbeelding
Foto: VVV Texel

Lammetjesradar VVV en Texelse schapenboeren online gezet

VVV Texel heeft de Lammetjesradar weer in werking gesteld, zodat via internet te zien is waar op Texel de lammetjes in de wei staan.

De Lammetjesradar (lammetjesradar.nl) komt voort uit samenwerking tussen de VVV en Texelse schapenboeren. De site kwam in 2019 voor het eerst in de lucht. Tot half april worden naar verwachting zo’n 22.000 lammetjes op het eiland geboren en via de site is te achterhalen op welke plekken de lammetjes vervolgens te bekijken zijn. Daarvan kan op de site worden ingezoomd op de kaart van het eiland.


Volgens VVV Texel staan Texelse schapenboeren in nauw contact met de VVV om ervoor te zorgen dat de locaties met lammetjes altijd up-to-date op de site staan. "Schapen en hun lammetjes worden namelijk regelmatig naar een andere weide verplaatst. Op dat moment deelt de boer de nieuwe locatie van de lammetjes, zodat deze weer kan worden bijgewerkt op de Lammetjesradar." Er zijn ook een fotowedstrijd en een fietsroute aan de Lammetjesradar verbonden. De fietsroute is een 35 kilometer lange tocht langs de meest schapenrijke gebieden van het eiland. Op het moment wordt de laatste hand gelegd aan een vernieuwing van de route, waarna deze vanaf half maart verkrijgbaar is bij de VVV aan de Emmalaan in Den Burg.