Siem Buis, Joost Keijzer en Henk Cornelissen (v.l.n.r.) vormen het Wantij Trio
Siem Buis, Joost Keijzer en Henk Cornelissen (v.l.n.r.) vormen het Wantij Trio Foto: Simone Cornelissen

Wantij Trio in Zwaan

Henk Cornelissen kennen velen als bevlogen chef van Texel dit Weekend. In zijn vrije tijd maakt deze Wieringer graag muziek. Met zijn Wantij Trio geeft hij zaterdag 4 maart van 15:00 tot circa 17:30 uur een optreden in Proeflokaal De Zwaan.

Wantij is het punt tussen een eiland en het vasteland, waar de twee vloedstromen via de zeegaten aan weerskanten van het eiland bij elkaar komen. In het Wantij Trio komen verschillende stromingen in de muziek bij elkaar. Het Wantij Trio werd opgericht in 2022, maar de leden hebben een lange geschiedenis. Bijna dertig jaar speelden Joost Keijzer (zang, toetsen), Siem Buis (zang, gitaar) en Henk Cornelissen (zang, gitaar, percussie, mondharmonica) samen in de Noeverse Bietbent. Deze groep werd in 2020 ontbonden, als gevolg van de coronacrisis en door privéomstandigheden. 

De drie Wieringers hebben in 2022 de draad opgepakt als semi-akoestisch trio. Het Wantij Trio speelt hoofdzakelijk muziek uit de jaren zestig en zeventig, met een voorkeur voor meerstemmig zangwerk. Voor de technische ondersteuning zorgt Jan Luikens (mixage, volumeregeling).