Sjoerd Groeskamp (links) in gesprek met Mathijs Deen voor Natuurwijzer.
Sjoerd Groeskamp (links) in gesprek met Mathijs Deen voor Natuurwijzer. Foto: NIOZ

Politiek café: "Bestaat Texel in de toekomst nog?"

Veel jonge Texelaars zitten met vragen omtrent wonen, banen, duurzaamheid en toekomstperspectief op Texel. Maar hoe agendeer je die thema's in de lokale politiek en hoe kan je invloed uitoefenen op zaken die je belangrijk vindt? 

Deze onderwerpen komen aan de orde tijdens het eerste gezamenlijke ‘politiek café’ van PvdA PRO Texel en GroenLinks Texel op vrijdag 10 maart. Oceanograaf en Texelaar Sjoerd Groeskamp geeft tijdens de avond een lezing met de titel ‘Bestaat Texel in de toekomst nog?’. Raadsleden en wethouders van GroenLinks Texel en PvdA PRO Texel zijn aanwezig om mee daarover in gesprek te gaan.


"Met het politieke café proberen we jongere generaties Texelaars meer bij de politiek te betrekken", laten de organiserende partijen weten. "Voor velen van hen is ook de gemeentepolitiek toch vaak een ver-van-hun-bedshow. Dat het juist op Texel zo dichtbij en benaderbaar is, is jammer genoeg niet vanzelfsprekend." De avond wordt gehouden in Witlof Foodbar in de Weverstraat in Den Burg en begint om 20:00 uur. Aanmelden kan via texel.pvda.nl/aanmelden. Overige reacties en info: protexel@pvda.nl.