Genieten tijdens de Amusetour.
Genieten tijdens de Amusetour. Foto: Liselotte Schoo

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Amusetour in Den Burg op 12 maart

Algemeen

Het centrum van Den Burg is op zondag 12 maart het toneel van de vijfde ‘Amusetour Den Burg’. Tijdens deze culinaire wandeling proeven bezoekers verschillende amuses en bijpassende drankjes.

Bekende en nieuwe gezichten passeren de revue. Deelnemers als de Smulpot, Gastro Pub Mans en Smakelijk & Meer zijn niet meer weg te denken van de route. Ook de Eilandkeuken en LvY Anneke’s Kitchen zijn bekende stops. De laatste staat dit jaar op wel een heel bijzondere en mooie plek: het Glazen Paleis in park De Wezentuin. 

Het Kook Atelier is terug van weggeweest. Na hun verhuizing naar Oost zijn ze tijdelijk terug in Den Burg. Joram Timmerman, patron cuisinier van het restaurant: “Op dit moment wordt de laatste fase van de bouw, die in 2019 begon, afgerond. Deze zomer heropenen we de deuren van ons restaurant Op Oost.” 

Een andere deelnemer moet ook tussentijds het bouwstof van zich afschudden: aan dezelfde kant van het eiland als Op Oost, is Prins Hendrik aan het verbouwen. Het restaurant neemt deel op een verrassende locatie: als pop-up aan de Gravenstraat. 

Zo kent de Amusetour verschillende verrassingen, zoals de locatie van de Texelse Soepketel, die samen met De Sjop zorgt voor een complete beleving: proeven en shoppen tegelijk.

Op de locaties worden tijdens de jubileumeditie geen zeven, maar maar liefst acht amuses en bijpassende drankjes geserveerd. “Dit zijn geen acht volle glazen, maar proefglaasjes. Afgewisseld met alcoholvrije dranken. We willen immers wel dat iedereen weer veilig en fris thuiskomt”, zegt mede-organisator Valerie Jongeneel met een knipoog.

Vaste bezoekers van de Amusetour hebben even geduld moeten hebben voor deze vijfde editie. “De afgelopen jaren was het af en aan met lockdowns en toen de horeca weer open mocht, moest iedere ondernemer de zeilen weer bijzetten om op te starten. De roerige tijden lijken voorbij, het is echt weer tijd om samen te zijn. En dat is waar de Amusetour voor staat. Met elkaar, gezellig op een middag genieten van alle verschillende smaken, leuke gesprekken en elkaar.”

Kaarten

De Amusetour start zondag 12 maart om 12:00 uur en eindigt rond 17:00 uur. Passe-partouts (à €64,50 per persoon) zijn verkrijgbaar via de website amusetour.nl.  Koop je liever een kaart bij één van de deelnemende restaurants of offline een passe-partout? Dat kan ook. Volg dan het event op Facebook: facebook.com/amusetourtexel. 

Op deze pagina worden de exacte offline verkoopdatum en alle amuses bekendgemaakt. “Er is een beperkt aantal kaarten, wacht dus niet tot het laatste moment.”