Fragment uit een filmpje van Coöperatiekring NHN over kansengelijkheid voor kinderen.
Fragment uit een filmpje van Coöperatiekring NHN over kansengelijkheid voor kinderen.

Coöperatiekring biedt perspectief

Elk kind verdient een kansrijk toekomstperspectief. Het is de missie van Coöperatiekring Noord-Holland Noord, die projecten steunt die bijdragen aan een betere verbinding tussen thuissituatie, omgeving en school.

De stichting bestaat nog maar kort en is opgericht op initiatief van Rabobank NHN om de kansengelijkheid van schoolgaande kinderen te bevorderen door bij te dragen aan projecten. Te denken valt aan extra taallessen, huiswerkbegeleiding voor jeugdigen met een taal- of leerachterstand, coaching van ouders om de betrokkenheid bij het onderwijs van hun kind te vergroten of laptops voor gezinnen die moeten rondkomen van het minimuminkomen. Ook projecten op Texel komen in aanmerking voor een bijdrage, mits die een link hebben met kansengelijkheid.

De stichting is een onafhankelijke organisatie met een eigen bestuur. Particulieren en bedrijven kunnen deelnemen. Meedoen kan met een donatie vanaf €1.000,- per jaar. De organisatie nodigt jaarlijks een selectie van goede doelen uit om een project te presenteren. Deelnemers worden uitgenodigd voor de presentatie van projecten en maken samen een keus welk project wordt gefinancierd. Er zijn twee bijeenkomsten per jaar. Idee is dat door bundeling van krachten impact en slagkracht worden vergroot. "Door samen te schenken worden onze middelen, zoals geld, tijd en netwerk op een strategische en zinvolle manier besteed.” 

Meer op cooperatiekring.nl.