Met dochter Wolf samen op het podium leverde een mooi plaatje op. Links Manon Bakker, midden Annemarie Worst.
Met dochter Wolf samen op het podium leverde een mooi plaatje op. Links Manon Bakker, midden Annemarie Worst. Foto: Gerrit Verhoeven/ Supportersgroep Denise Bestema

Denise sluit seizoen af met derde plaats

Met een derde plaats heeft Denise Betsema zondag in het Belgische Oostmalle het veldritseizoen afgesloten.

Dat gebeurde bij de Sluitingsprijs, traditioneel de laatste veldrit van het seizoen. Het leverde haar een podiumplaats op waar ze samen met dochter Wolf opstond. Oplettende kijkers hadden Wolf, net als moeder talentvol op de fiets, al rond het parcours zien fietsen in haar Pauwels Sauzen-outfit. 

Denise kon tijdens de wedstrijd koploopsters Annemarie Worst en Manon Bakker aanvankelijk nog achterhalen, maar op een nieuwe versnelling van Worst moesten zowel zij als Bakker het antwoord schuldig blijven. Worst won met een ruime voorsprong op Bakker die tweede werd. Ongeveer vijftien seconden daarachter finishte Denise. Daarmee was er - na een periode die voor Denise gekenmerkt werd door een mindere vorm - zondag alle reden tot tevredenheid. Ongetwijfeld had ze nog liever gewonnen, maar dat was nog iets te veel gevraagd. De Texelse veldrijdster zal, zoals gebruikelijk, een pauze en een vakantie nemen, waarna de trainingen voor het volgende seizoen alweer van start gaan. Na een jaar iets anders geprobeerd te hebben, wat haar niet gebracht heeft waar ze op had gehoopt, keert Denise daarvoor weer terug bij haar voormalige trainer en ‘ontdekker’ Tom de Kort. 

De Facebookpagina 'Supporters Denise Betsema' leert dat ze afgelopen seizoen 37 veldwedstrijden heeft gereden. Twee werden er gewonnen, vijftien keer stond Betsema op het podium. Ze werd derde in het eindklassement van de Superprestige, vierde in het eindklassement van de X2O Badkamer Trofee en zesde in de eindstand van de wereldbekerwedstrijden. Ze staat vijfde op de ranglijst van de internationale wielrenorganisatie UCI.