Optreden tijdens de playbackshow.
Optreden tijdens de playbackshow. Foto: Angelique Veldman

De Cocksdorp playbackt erop los

De Cocksdorp heeft na een paar jaar afwezigheid weer een playbackshow gehad.

Het werd een leuke en geslaagde avond in het Eierlandsche Huis met vier optredens bij de jeugd en vijf optredens bij de volwassenen. Bij de jeugd was het volgens juryleden dusdanig lastig kiezen dat ze besloten iedereen eerste te laten worden. 


Bij de jeugd waren optredens van Berber met 'I want', Beau, Lauren, Mira, Carola en Chris met 'The Chicken Song', Anna en Suze (plus ouders) met 'Mango mango' en Sterre en Sandra met 'Zomerliefde'. Bij de volwassen stalen de Achter de Rugediek-zangers  de show met 'I will follow him' van Sister Act. De zangers van het koor (60 tot 80 jaar) gingen er helemaal voor en werden eerste. De tweede plaats bij de volwassenen was voor Sabrina met 'The show must go on', Wenda en Michiel werden derde met 'Barbie Girl'.


De jury bestond Joey Hop, Souwie Wessels, Nanette Weel en Ivonne Boom. De presentatie was in handen van Olga Bruin en Esther Kuip van de feestcommissie van De Cocksdorp en Eierland. Leon Laan en Allard Rijk zorgden voor licht en geluid. De zaal zat afgeladen vol en dat was volgens de feestcommissie boven verwachting. "En wat een geweldige optredens."