Afbeelding
Foto: AED Texel

Steun ondernemers nodig voor toekomstbestendig AED-netwerk

De Stichting AED Texel bestaat inmiddels 10 jaar en heeft in de afgelopen periode een vaste plek in de Texelse samenleving verworven. Het bestuur van de stichting heeft recent het netwerk van AED’s en vrijwilligers geëvalueerd. Dit heeft geleid tot een nieuwe kijk op de toekomst, waarin zij nadrukkelijk Texelse bedrijven willen betrekken.

Verspreid over het hele eiland zijn er momenteel bijna tachtig AED’s, waarvan 72 in het netwerk van de stichting zijn opgenomen.


Gebleken is echter dat veel buitenkasten dringend aan vervanging toe zijn. Ook een groot aantal AED’s is sterk verouderd en moet worden vervangen. Dit betekent dat er kosten gemaakt moet worden om het netwerk, maar ook de beschikbare vrijwilligers, operationeel te houden. Het bestuur van de stichting is hierover in gesprek met de gemeente en doet een beroep op ondernemend Texel om bij te dragen.


Wat verwacht de stichting? Dat bedrijven hun AED zoveel mogelijk beschikbaar stellen aan het netwerk. Dat zij binnen het bedrijf opgeleide medewerkers stimuleren zich aan te melden als vrijwilliger bij het netwerk. Medewerking van de bedrijven die al een AED aan het netwerk beschikbaar gesteld hebben bij vervanging en onderhoud van zowel AED als buitenkasten. De reset kosten van de AED en vervanging van materialen kunnen na inzet gedeclareerd worden bij de Veiligheidsregio. Indien nodig, ondersteunt de stichting hierbij.


Ons streven is, samen met de inzet van alle stakeholders, waaronder het Texels bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de gemeente, gericht op een sterk en duurzaam netwerk van AED’s en vrijwilligers.


Vragen of opmerkingen? Secretaris Piet Bolier, bolhof16@gmail.com / tel. 06-13225308.