Afbeelding
Foto:

Hulp bij verduurzamen verblijfsrecreatie

Vanuit het Uitvoeringsprogramma 'Vitale Verblijfsrecreatie' worden vakantieparken, campings, hotels en jachthavens in Noord-Holland Noord geadviseerd en begeleid bij het maken van de juiste plannen, het verbeteren van kwaliteit en duurzaamheid of bij het doen de juiste investeringen.

Deze diensten worden voor een gereduceerd bedrag of gratis aangeboden. Dit project is begin 2022 gestart, omdat de drie regio’s en de zeventien gemeentes van Noord-Holland Noord de ambitie hebben uitgesproken om in 2030 de meest vitale Verblijfsregio van Nederland te zijn.


Denk aan een quickscan Energie & Duurzaamheid, voor €250,- in plaats van €1.600,-. Vanuit deze nulmeting weet een ondernemer waar hij staat op de onderwerpen water, energie, afval, mobiliteit, communicatie en groen. Daarna kan de ondernemer verder met de actiepunten die de meeste prioriteit hebben.


Of contact met het Verblijfsrecreatie Expert Team (VET), zat kan adviseren over conceptontwikkeling, bedrijfsvoering, VvE’s, gebiedsontwikkeling en ruimtelijke ordening, financiën, leefstijlen, marketing, gastheerschap, terreininrichting, concepting, organisatie, bestuursrechtelijke/juridische zaken, duurzaamheid, ondernemerschap, horeca en bedrijfsoverdracht.


Een quickscan toegankelijkheid biedt een nulmeting aan de hand van de criteria van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. Hieruit volgen verbeteradviezen om obstakels stapsgewijs weg te nemen om zo toegankelijker te worden. De ondernemer ontvangt, bij voldoen, het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid in brons, zilver of goud en wordt vermeld op de Ongehinderd-app met 200.000 gebruikers, met lijst- en kaartweergave. Voor een klein park met een receptie en één verblijfsaccommodatie bedraagt de eigen bijdrage €75,-, voor bedrijven met faciliteiten €25,-. De overige kosten ter waarde van €1.350,- worden gefinancierd.


Er bestaat daarbij de mogelijkheid om experts in te zetten bij specifieke vragen, om ondernemers en VVE’s verder te helpen richting een vitale toekomst.


Meer informatie via Wander Groot, wgroot@nhn.nl, 06-51922520 of de website Vitale Verblijfsrecreatie.