Klaverjas: topscore voor Bos en Kikkert


Freek Veeger haalde in de zestiende speelronde van de klaverjascompetitie met invaller Piet van der Slikke de eerste rondewinst van dit seizoen binnen. Lieuwe van der Veen en Carlo Bos blijven aan de leiding, maar zien de concurrentie dichterbij komen. 

Veeger en Van der Slikke zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld. Dat leverde de eerste rondewinst op. De heren haalden de 7.000 nét niet door een slecht spelletje in de derde ronde. De eindsprint van 2.110 punten leverde te weinig op, zij eindigden op 6.973 punten. Het leverde wel maar liefst drie plaatsen winst op in het klassement: de Veegers stijgen van tien naar zeven.

Rosa Harbers en Chris Schraag zijn de dames in vorm. Zij rijgen de hoge scores aan elkaar en haalden deze week opnieuw de tweede plaats binnen, deze keer met een score van 6.926 punten. Zij speelden vier gelijkmatige spelletjes met scores tussen de 1.551 en 1.881 punten. Harbers en Schraag stormen door dit resultaat de top-3 binnen, zij staan nu derde.

Bas Tromp en Frans Stark werden derde met eveneens vier regelmatige scores. Zij haalden 6.795 punten en stijgen van plek drie naar twee. John Vlaming en Eric Jan Geus werden vierde met 6.710 punten. Zij handhaven zich op de vijfde plaats. Tiny Zwaneveld en Piet Moree haalden na drie achtereenvolgende slechte weken eindelijk weer punten. Zij weden vijfde met 6.367 punten. Zij blijven zesde in het algemeen klassement. Het gemiddelde was met 6.322 punten het hoogst dit seizoen. Er werden 27 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement zagen Van der Veen en Bos na een wat mindere avond de concurrentie dichterbij komen. Tromp en Stark staan tweede met een achterstand van 621 punten. Harbers en Schraag staan derde op een achterstand van 849 punten. De verschillen blijven dus klein in de top.