Afbeelding
Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

“Ruimte maken voor nieuwe energie”

Algemeen

“Bijna iedereen heeft te maken met een volle emmer. Mensen zijn druk en er gebeurt veel. Voetreflextherapie helpt om opgehoopte energie kwijt te raken; de emmer te legen”, vertelt Sandra Koopmans van Voetreflexpraktijk Sereen uit Den Hoorn.

Ze vervolgt: “Er komt weer ruimte in het lichaam, de energie stroomt weer en het volle gevoel in het hoofd zakt weer af. Daarnaast komen de genezende processen in het lichaam op gang wanneer iemand ontspannen is.”


Voetreflexologie Sereen

In de drukte van een baan of een eigen zaak in combinatie met een jong gezin, verliezen steeds meer mensen zichzelf uit het oog. Tijd voor zichzelf en wat ontspanning ontbreekt, met alle gevolgen van dien. “De energiebanen die door je lichaam stromen kunnen geblokkeerd raken. Dit zorgt voor klachten en een gespannen gevoel. Ik merk dat wanneer ik de voetzones van mensen behandel, ze direct in een ontspannen modus terechtkomen. Door de verschillende voetzones op de juiste manier te behandelen, help je afvalstoffen via de bloedbaan en de blaas uit het lichaam, daardoor zijn mensen vaak ook wat rozig achteraf.”

Breed nut

Veel mensen hebben baat bij voetreflextherapie, bijvoorbeeld bij stress, zwangerschap, overgangsklachten, blessures en gewrichtsklachten. “Zo zijn er bijvoorbeeld veel ouderen die hier komen en een stuk makkelijker bewegen na een reeks behandelingen. In het geval van stress, kampen mensen die bij mij komen vaak met spanning en daardoor klachten aan bijvoorbeeld de darmen of het gevoel niet meer in de ontspanning te kunnen komen”, legt de inwoonster van Den Hoorn uit.

Voetreflextherapie kan ook mooi naast een reguliere behandeling ter aanvulling/versterking gegeven worden. “Zo richt ik me bij iemand die in het ziekenhuis behandeld wordt voor kanker op het verlichten van de klachten van die behandeling, zoals misselijkheid. Ook kan voetreflex een mooie aanvulling zijn wanneer iemand niet lekker in zijn vel zit. Vastgezette spanningen en emoties in het lichaam, kunnen via de voetzones het lichaam verlaten. Ik krijg allerlei verschillende mensen in de praktijk, van bouwvakkers tot ondernemers.”

Aanvullende verzekering

Sandra voltooide haar opleiding Voetreflextherapie op HBO-niveau en is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en staat geregistreerd bij RBCZ. “Hiermee zijn mijn behandelingen vrijgesteld van btw en kan men bij veel verzekeraars een (gedeeltelijke) vergoeding ontvangen vanuit het aanvullend pakket.”

Een overzicht van alle vergoedingen is te vinden op haar website, voetreflexpraktijksereen.nl.