Angst en onzekerheid bedreigt het droomleven van een acteurskoppel in 'Toen ik je Zag'.
Angst en onzekerheid bedreigt het droomleven van een acteurskoppel in 'Toen ik je Zag'. Foto: Filmdepot

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Nieuwe films in Cinema Texel

Algemeen

Genoeg te zien in Cinema Texel waar onder meer ‘Cocaïne Bear’, ‘Toen ik je zag’ en ‘Kung Fu Leeuw’ te zien zijn.

Cocaïne Bear


Cocaïne Bear is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In deze chaotische thriller komt een bonte verzameling van politieagenten, toeristen en tieners samen in een bos in Georgia waar een gevaarlijk roofdier van ruim tweehonderd kilo een onvoorstelbare hoeveelheid cocaïne binnen heeft gekregen uit een neergestort smokkelvliegtuig en daarna stijf van de coke op rooftocht gaat naar meer drugs… en slachtoffers.

Toen ik je zag


In Toen ik je zag leidt acteurskoppel Esther en Bastiaan (Noortje Herlaar en Egbert-Jan Weeber) op het eerste oog een droomleven. Maar er is een andere kant van hun leven die maar weinigen zien. De angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt, hebben een steeds grotere impact op hem en hun relatie. Uit alle macht probeert Esther om haar grote liefde en haar gezin op de rit te houden, maar de ziekte in Bastiaans hoofd laat zich maar moeilijk bevechten. Naar de bestseller die Isa Hoes schreef over het leven met haar man Antonie Kamerling. 

Kung Fu Leeuw


De 14-jarige Jimmy is fanatiek, sterk en een van de beste Kung Fu-leerlingen van zijn school. Als de selectie van het nieuwe leeuwen-dansteam wordt samengesteld, ziet Jimmy zijn droom om in de leeuwenkop te dansen uiteenvallen. Jimmy durft niet tegen de wens van zijn Sifu in te gaan, maar is vastberaden om zijn plek te heroveren. Alleen, om dat te kunnen, moet hij eerst zijn jaloezie overwinnen.

Het volledige filmoverzicht