SV De Koog.
SV De Koog. Foto:

Offday kost punten

SV De Koog heeft zondag uit in Den Helder met 0-2 van MSV Zeemacht.verloren. Terecht volgens de club zelf: het stond niet, het liep niet en het lukte niet. De Koog was niet bij machte om het Zeemacht op het kleine veld echt lastig te maken.

Zeemacht heeft een leep elftal en speelde, zeker na de snelle 1-0 alleen maar op de counter. SV  Na de 1-0 leek SV De Koog halverwege de eerste helft wel nog op 1-1 te komen. Een kopbal werd van dichtbij door Alex Daalder tegen de paal gekopt. De rebound was een prooi voor Lucas Ipenburg. De legendarische oud-penningmeester van SV De Koog, Adri Eelman, citeerde al eens: “Een goede grensrechter moet punten voor je pakken." De grensrechter van Zeemacht is er volgens De Koog zo een. "Net een fractie van een seconde te laat gooide de man met de vlag z’n stokje in de lucht. Luidkeels werd getracht de scheidsrechter te verleiden om de treffer af te keuren vanwege buitenspel. Op wonderbaarlijke en schimmige wijze lukte dit en werd SV De Koog de zuivere gelijkmaker ontnomen."

De mannen in het blauw bleven te lang hangen in deze tegenslag. En uit een counter kwam - "hobbel de bobbel" - tussen drie Koger-verdedigers in de bal bij een voorhoedespeler van Zeemacht die keeper Perry Farla met een bekeken schuiver versloeg. In de tweede helft trachtte SV De Koog de aansluitingstreffer te maken. Dit resulteerde uiteindelijk in een aantal kansen, maar het ontbrak aan geloof en wilskracht om echt door te drukken. "En omdat half voetbalfluitend Nederland in deze inhaalspeelronde met vakantie was, bleek er een scheids op het veld te staan die normaal geen seniorenveldvoetbal fluit. Dat de scheidsrechter geen enkel contact toeliet gaf SV De Koog niet de gelegenheid om in de wedstrijd te groeien. Met het eindsignaal werd dan ook het meegereisde publiek uit zijn lijden verlost. Zondag is SV De Koog vrij, een mooi moment voor een stukje herbezinning."