De receptie en de entree van Europarcs. Volgens de buren horen er ook bomen voor de receptie.
De receptie en de entree van Europarcs. Volgens de buren horen er ook bomen voor de receptie. Foto: Gerard Timmerman

"Ook voor receptie horen bomen"

De boomsingel rond Resort De Koog van Europarcs, voorheen camping De Driehoek, blijft de gemoederen bezighouden. Volgens de buren horen er ook voor het receptiegebouw bomen te staan en is de omgevingsvergunning onterecht verleend. 


Het bestemmingsplan schrijft voor dat er rond het park een boomsingel van minimaal zeven meter breed moet zijn. In de eerste omgevingsvergunning stonden er ook voor de entree bomen ingetekend. Maar toen bij nader inzien bleek dat dit toch niet zo handig was, is een aangepaste tekening gemaakt waarop de bomen ontbreken. De gemeente keurde de gewijzigde omgevingsvergunning goed. 

Dit tot ongenoegen van buren Roeper en Marja Wijnhoff. Zij ervaren aantasting van hun privacy en kijken 's avonds vanuit hun voorraam uit op een "kermis" van licht. Ze maken bezwaar tegen de omgevingsvergunning en vinden dat er bomen voor de receptie horen. 

De gemeente beroept zich er bij het afgeven van de vergunning op dat een boomsingel van zeven meter geen vereiste is als sprake is van een goede landschappelijke inpassing. Dat laatste is volgens de gemeente voldoende het geval. Een landschapsarchitect heeft ernaar gekeken en geconstateerd dat er geen strijdigheid is met het Beeldkwaliteitsplan. Ook ziet de gemeente geen aantasting van het woongenot van de buren. Woensdag boog de Bezwaarschriftencommissie zich over de kwestie. Deze brengt over circa vier weken advies uit aan het college.