Nog even een ontspannen onderonsje voor de start met Annemarie Worst in Brussel.
Nog even een ontspannen onderonsje voor de start met Annemarie Worst in Brussel. Foto: Alain VDP Vandepontseele

Denise derde in eindstand van X2O Trofee

Denise Betsema is zondag in Brussel vijfde geworden in de achtste en laatste cross van de X2O Badkamer Trofee.

Denise kende een goede wedstrijd, totdat ze in de derde ronde hard onderuit ging en met hoofdpijn de wedstrijd uitreed. Het geheel veranderde niets aan de eindstand van het klassement: daar eindigde ze als vierde als Fem van Empel, Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvardo. Dat betekent dat nu in alle klassementen de eindstanden bekend zijn: zesde in de wereldbekerwedstrijden, derde in de eindstand van de Superprestige en vierde in de eindstand van X2O Trofee. 


Denise heeft daarmee zeker geen slecht seizoen achter de rug, maar wel een seizoen dat minder was dan voorgaande. Denise pakte een paar keer een overwinning, werd meerdere keren tweede of derde en vrij vaak vierde waardoor ze net naast het podium eindigde. Zondag gaf ze bij Radio Texel aan dat ze inderdaad minder heeft gepresteerd dan verwacht. De oorzaak daarvoor wordt gezocht bij de wijze van trainen in het afgelopen seizoen, waarbij ze op een gegeven moment overtraind raakte en het juiste gevoel begon kwijt te raken. Eind van het liedje is dat ze besloten heeft te stoppen met de trainer waar ze afgelopen seizoen mee werkte en terug te keren bij Tom de Kort onder wiens leiding ze al eerder trainde.


De Texelse heeft dit seizoen nog een wedstrijd in het veldrijden te gaan en dat is komende zondag de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle, een wedstrijd die los op zichzelf staat. Daarna is het even rust, oriƫnteren op het volgende seizoen en de komende tijd steken Denise en haar partner Sjoerd Malschaert de energie in Vogelsangh in Den Burg dat zij overnemen van Rick en Janna Siersma.