Bertha Boogerd-Dros draagt haar verhaal voor.
Bertha Boogerd-Dros draagt haar verhaal voor. Foto: Eva Groot

Bertha Boogaard-Dros wint verhalenwedstrijd

Algemeen

Bertha Boogaard-Dros heeft zondag met haar bijdrage ‘Begrafenissen van vroeger’ de verhalenwedstrijd van het Texelfonds gewonnen. Uit handen van voorzitter Jacco Mokveld ontving ze een cheque om te schenken aan een goed doel. Boogaard-Dros koos voor het Green Bag Lady-project van de OSG (waarbij tassen genaaid worden om het gebruik van plastic tassen terug te dringen), om garen te kopen.

In ‘Begrafenissen van vroeger’ beschreef Boogaard-Dros in Texels dialect hoe het er bij een begrafenis in Oosterend vroeger aan toe ging. Het commentaar van de jury: “We luisterden naar een verhaal van een dame op leeftijd, over toen ze nog een kind was. Op zo’n manier beschreven, dat het leek alsof we er zelf bij waren. Leerzaam én begrijpelijk.”

De jury - Daan Welboren, Fiet van Beek en Marlieke Daals - koos uit meer dan veertig ingezonden verhalen een ‘long list’ van negen, die zondag werden voorgedragen tijdens de verhalenmiddag in De Waldhoorn in Den Hoorn. De criteria: pakkend, typisch Texels, bij voorkeur een vleugje humor of ontroering en uitdagend tot het op een nieuwe manier kijken naar een Texelse gebeurtenis. Gelet werd ook op..