Afbeelding

Nieuw bij Artex: cursus Songwriting

Algemeen

Het schrijven van een liedje: bijna iedere muzikant, maar ook menig niet-muzikant, heeft er wel eens aan gedacht of het geprobeerd. Voor de één is het een uitlaatklep, voor anderen een hobby en weer anderen willen een zo goed mogelijke show op het podium neerzetten. Maar hoe schrijf je een liedje? Waar haal je inspiratie vandaan? Hoe begin je? Waar moet een goeie song aan voldoen, en hoe krijg je muziek bij je tekst?

In Artex’ nieuwe cursus Songwriting krijg je de tools die hiervoor nodig zijn. Je leert de basisprincipes van het schrijven van een song, songstructuur, songtypes, tekstanalyse, melodie, akkoordenkeuze, ritme, rijm en meer.

De cursus is bedoeld voor iedereen die zelf een song wil leren schrijven, muzikanten én niet-muzikanten. Ervaring is niet vereist.
Wel is het handig enige kennis te hebben van muziek.

De lessen worden gegeven door Ed van Bommel, ook wel bekend als Sloppy Tom. Ed is al ruim 55 jaar met muziek bezig en een groot deel daarvan ook als schrijver en vertolker van zijn eigen songs.

De cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur. Lesdagen zijn 14, 21 en 28 maart 2023. De lessen vinden plaats op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Artex.