Judith van der Zee en André Eelman van Flora met de zilveren award.
Judith van der Zee en André Eelman van Flora met de zilveren award. Foto: Emmy de Graaf/ANWB

Flora valt in prijzen

Maritiem- en Juttersmuseum Flora aan de Pontweg tussen Den Burg en De Koog is dinsdag tweede geworden bij de verkiezing van het 'Leukste uitje van Noord-Holland 2023' van de ANWB.

André Eelman en Judith van der Zee van Flora kregen dinsdag tijdens een feestelijke bijeenkomst in Nijkerk een zilveren award van Marga de Jager, algemeen directeur van de ANWB. De eerste plaats ging naar Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna en derde plaats was ook in de Kop van Noord-Holland: het Marinemuseum in Den Helder.

Flora kreeg de zilveren award volgens de vele stemmers vanwege de bijzondere sfeer. De stemmers waren ook zeer te spreken over de medewerkers van het museum en het uitgebreide aanbod. André en Judith zeiden supertrots te zijn op de prijs. “Dit is zo’n mooie waardering van de bezoekers van ons museum, hier worden we blij van. We willen graag onze bezoekers een leuke, maar ook leerzame dag bezorgen. Ons museum moet een beleving zijn en deze prijs is een waardevolle erkenning dat we het goed doen." 

De verkiezing was onderdeel van de verkiezing van ‘Het Leukste Uitje van Nederland'. Daar gingen de prijzen naar respectievelijk dierentuin GaiaZOO in Kerkrade, Attractiepark Toverland in Sevenum en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Het was de dertiende keer dat de publiekswedstrijd werd gehouden. Landelijk werden in totaal 96.000 stemmen uitgebracht. n 2018 werd Flora ook al een keer tweede bij de verkiezing van het leukste uitje in Noord-Holland.