Een deel van de aankomend brugklassers wordt toegesproken door rector Corrie Setz.
Een deel van de aankomend brugklassers wordt toegesproken door rector Corrie Setz. Foto: Eva Groot

Achtstegroepers maken kennis met OSG

Een spannend moment voor alle achtstegroepers: dinsdagavond konden zij op OSG De Hogeberg kennismaken met de docenten en vakken van de Texelse middelbare school. Na een welkomstwoord door rector Corrie Setz werden de kinderen met hun ouders of verzorgers via een app met quiz-vragen en opdrachten door het gebouw geleid. 

In alle lokalen waren vakdocenten en eerste- of ouderejaars aanwezig om de nieuwkomers te vertellen over het reilen en zeilen op school. De kinderen konden het werk van huidige middelbare scholieren bekijken én zelf aan de slag. Bij het vak Nederlands werd samen een verhaal geschreven, bij Geschiedenis leerden de kinderen hun naam in hiëroglyfen, bij Biologie bekeken ze bladeren en vliegenvleugels door een microscoop en in het muzieklokaal konden de leerlingen drummen, gitaarspelen, aanschuiven achter de piano of een iets componeren op de laptop. 

De avond werd afgesloten met een informatieve film, met daarin uitleg over begrippen als 'rector' en 'mentor', welk nut een agenda heeft en dat je bij de leerlingenbalie terecht kunt met al je vragen. De achtstegroepers kunnen zich tussen 13 en 22 maart inschrijven voor de OSG.