In Mummies gaan de drie hoofdrolspelers in het Londen van nu op zoek naar een belangrijke ring.
In Mummies gaan de drie hoofdrolspelers in het Londen van nu op zoek naar een belangrijke ring. Foto: Cinema Texel

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Mummies en The Son in cinema

Algemeen

Nieuw in Cinema Texel deze week onder meer Mummies, een grappige en avontuurlijke animatiefilm voor het hele gezin. 

Mummies 


De film volgt de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.

The Son  (Film Club Senioren)


In de Film Club Senioren nieuw: The Son. Een aantal jaar na de scheiding van zijn ouders voelt de sombere 17-jarige Nicholas zich niet langer thuis bij zijn moeder. Zijn vader en diens nieuwe partner besluiten om Nicholas in huis te nemen in een poging zijn leven weer op de rit te krijgen. Peter doet er alles aan om een betere vader te zijn voor zijn zoon dan zijn eigen vader voor hem was. Maar zijn alle goedbedoelde zorgen genoeg om Nicholas te helpen? Na het zeer succesvolle The Father is nu de nieuwe film van Florian Zeller The Son in de bioscopen te zien. Hugh Jackman, Laura Dern en Vanessa Kirby vertolken hierin de hoofdrollen. Anthony Hopkins vervolledigt de sterrencast.

Het volledige filmoverzicht