Voorbereidende werkzaamheden in De Dennen.
Voorbereidende werkzaamheden in De Dennen. Foto: Sportstichting Texel

Vóór zomervakantie trimbaan terug in De Dennen

Algemeen

In opdracht van Sportstichting Texel en in overleg met terreineigenaar Staatsbosbeheer is Van Liere Grondwerk dinsdag gestart met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een trimbaan in De Dennen. Het streven is om die voor de zomervakantie in gebruik te hebben.

Vijftig jaar geleden, in 1973, legde Staatsbosbeheer voor het eerst een trimbaan in het bos aan. Die werd gefinancierd door Recreatie Stichting Texel (toenmalig exploitant van onder meer de campings Kogerstrand en Loodsmansduin) en weer in eigendom gegeven van Staatsbosbeheer. Toen de trimtoestellen langs de route in verval raakten, is de boel opgeruimd.

In het voorjaar van 2021 ontstond vanuit een groepje Texelaars een plan voor de realisatie van een nieuwe trimbaan. Deze werkgroep, met Wilma Tijsseling, Robert Bakker, Louise van der Sluis en Anna Sprenkeling (namens Staatsbosbeheer), zocht hiervoor contact met Sportstichting Texel. Die reageerde enthousiast en ‘adopteerde’ het plan. Uiteindelijk werd de trimbaan een deelproject van het ..