Margje Woodrow in gesprek met klas M3a.
Margje Woodrow in gesprek met klas M3a. Foto: Eva Groot

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Les van een jeugdboekenschrijver

Algemeen

Schrijfsters Margje Woodrow en Marlies Allewijn brachten dinsdag in het kader van de ‘Literatour’ een bezoek aan OSG De Hogeberg.

 Allewijn, sinds tien jaar schrijfster, bracht onder meer jeugdboeken ‘Ze was 16’, ‘SchEef’ en ‘De Meid’ uit. Bij de leerlingen van een aandachtig luisterende klas H/v3b waren haar boeken nog niet zo bekend, maar Allewijn wist hun interesse voor haar romans te wekken. Allewijn sloot af met een schrijfopdracht. Ondanks het enthousiasme durfde niemand voor te dragen (”dit is echt een goed verhaal!”), maar de schrijfster mocht wel een verhaal van een leerling mee naar huis. Haar boek ‘Barsten’ werd verloot.

Woodrow staat bekend om haar jeugdthrillers voor jongeren, waaronder ‘Verwoest’, een spannend boek waarin het spel ‘Doen, durven of de waarheid’ centraal staat. In een interactieve les hield ze de leerlingen van M3a betrokken en geboeid. 

Tijdens de landelijke Literatour trekken twintig schrijvers door het land om middelbareschoolklassen les te geven over lezen, schrijven en boeken. De schrijvers bezochten de derde klassen van mavo, havo en vwo.