In België heeft Denise veel supporters die graag met haar op de foto gaan.
In België heeft Denise veel supporters die graag met haar op de foto gaan. Foto: Johan 'd Hondt

Denise derde in eindklassement

Denise Betsema is zaterdag derde geworden in het eindklassement van Superprestige in het veldrijden.

Het is een kleine opsteker in een seizoen dat niet als beste seizoen van Denise de boeken in zal gaan. De Texelse had nog een kans om als tweede in het eindklassement te eindigen, maar dan had ze in het Belgische Middelkerke in ieder geval twee plaatsen vóór Inge van der Heijden moeten eindigen. 

Na een matige start deed ze er alles aan om de achterstand goed te maken, maar in het zicht van de koplopers moest ze de inspanning helaas bekopen en kon ze nét niet bij haar concurrentes in het wiel komen. Uiteindelijk zou ze op de zesde plek eindigen, ruim achter winnares Ceylin del Carmen Alvarado die de eindoverwinning in de Superprestige overtuigend veiligstelde. Van der Heijden pakte daar zilver en Denise het brons. 

In een tv-interview voorafgaand aan de wedstrijd in Middelkerke gaf Denise aan dat de vele trainingen van de afgelopen maanden niet het resultaat hebben gebracht waarop ze had gehoopt en dat ze deze ervaring mee moet nemen naar het schema van trainingen en de wedstrijden in het volgende seizoen. 

Bij de wedstrijd die zondag voor de X2O trofee in Lille werd gereden (haar derde wedstrijd in vijf dagen tijd), pakte Denise de zevende plaats. Daar staat ze nu vierde in het tussenklassement met vier minuten achterstand op de nummer drie Ceylin del Carmen Alvarado.

Na een inhaalrace kwam Denise kort in de buurt van de koplopers.