Sophia Schaper, Verzorgende IG, met mevrouw Loes Smit-van Sambeek.
Sophia Schaper, Verzorgende IG, met mevrouw Loes Smit-van Sambeek. Foto: Fotografie José de Jong

"Beleef de zorg" over werken in ouderenzorg

Zorgorganisatie Omring houdt dinsdag 21 maart het "Beleef de zorg"-event. Dit interactieve evenement is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met het werken in de (ouderen)zorg. Het maakt niet uit of je nu nog naar school gaat of dat je een carrièreswitch overweegt.


Tijdens het event horen bezoekers alles over de verschillende mogelijkheden van werken en leren bij Omring. Speciale aandacht is er voor de diverse leerroutes van de Texelse Zorgopleiding, waarbij men de zorgopleiding helemaal op Texel kan volgen. Dit jaar start bijvoorbeeld Leerhuis Texel, waarbij leerlingen starten met een zorgopleiding en vervolgens binnen een jaar overstappen naar werken en leren bij Omring.

Men krijgt tijdens het event daarnaast een kijkje achter de schermen van locatie Gollards, maakt kennis met de zorg testen en kan met een virtual reality bril op meelopen met de zorg. Als alle onderdelen zijn gedaan ontvangt men bovendien een goedgevulde goodiebag. Er is ook alle ruimte om je vragen te stellen over werken in de zorg, het werken en leren bij Omring op Texel en de mogelijkheden om als zij-instromer te starten bij een carrière-switch.

Het "Beleef de zorg"-event is van 16:00 tot 20:00 uur in de Gollards in Den Burg. Aanmelden is niet nodig, men kan gewoon langskomen. Meer informatie op werkenbijomring.nl. 

Omring, Wervingscampagne, Texel, Berber Sikkema,  Verzorgende IG, Werk, Mevrouw Witte, bewoonster Schuttehoek