Perikelen rond

keuken opgelost


Het gedoe rond de aanwezigheid van een keuken in een bedrijfsloods aan het Vliegwiel in Oudeschild lijkt opgelost te zijn.

Het college had de eigenaar vorig jaar gesommeerd de keuken (plus badkamer) die gevestigd waren in een ruimte waar een woning had gezeten  te verwijderen. Dat leidde tot een last onder dwangsom waar de eigenaar tegen in bezwaar ging bij de Bezwarencommissie.


Aangekaart werd dat het college veel te ver ging met de last onder dwangsom om de keuken geheel te verwijderen, vooral omdat de gemeente in het bedrijfspand wel een pantry/ kitchenette als bedrijfsvoorziening zou toestaan.


De Bezwarencommissie ging mee in de argumentatie en oordeelde dat de bestaande keuken aangepast zou kunnen worden naar pantry dan wel kitchenette. Het college heeft het oordeel overgenomen en haar besluitvorming van 8 juli 2022 herzien. De keuken hoeft niet meer verwijderd te worden, maar mag worden omgezet naar een bedrijfsvoorziening en dan als kitchenette/pantry. 


Met die termen wordt over het algemeen een klein keukentje dan wel kookhoek van beperkte omvang bedoeld waar bijvoorbeeld ontbijt dan wel een eenvoudige maaltijd kan worden klaargemaakt.