Biljarttitels voor Kevin en Remon

De Texelse biljartkampioenen zijn bekend. Kevin Knol uit De Koog kroonde zich met titels bij het bandstoten en het driebanden tot absolute biljartkoning van Texel. Remon van der Maden pakte zijn eerste libre-titel bij de kampioenschappen, die traditiegetrouw werden gehouden in dorpshuis De Hof in De Koog.

In de strijd om de Jan Zoeteliefbokaal (bandstoten) was het Kevin Knol die tegen John Sessink zijn sterke biljartspel liet zien. In dertien beurten speelde hij zijn tegenstander van de tafel.


Ook in de titelstrijd bij het driebanden (Piet de Graaftrofee) was Kevin Knol de beste. In eerste instantie bood Eelco Buys goed partij. Ondanks dat Knol (die door zijn gemiddelde meer caramboles moest maken dan zijn tegenstander) de betere was, wist Eelco er knap een remise uit te slepen. Hierdoor moest de partij worden overgespeeld. Wat volgde was een ware biljartshow. In vijf beurten (3,00 gemiddeld) was Kevin klaar. Hij kreeg luid applaus van de aanwezigen.


De finale om de Cor Hoogeboombokaal (libre) was een stuk spannender. Het ging hier tussen drie personen: Jolanda Knol, Frits Schrama en Remon van der Maden. Hier was wederom een extra speelronde nodig. De winst ging uiteindelijk naar Remon, die in een directe confrontatie afrekende met Jolanda Jonkers. 


De organisatie kijkt tevreden terug op een geruisloos verlopen toernooi. "Er zijn wat nieuwe mensen, dat zorgt voor nieuw elan en dat is mooi. We hebben afgesloten met een prachtige finaledag met dito finalepartijen", vertelt John Sessink.