Een minuut stilte voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië.
Een minuut stilte voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië. Foto: Willem Sangers

Texel begint op tijd met winnen

Met energiek voetbal in een hoog tempo heeft Texel Futsal zaterdagavond in de TXL Sporthal in Den Burg met 4-2 gewonnen van AGOVV uit Apeldoorn.

Het was een overwinning die de zaalvoetballers nodig hadden om aansluiting te houden bij de rest van de ploegen in de B-poule van de eredivisie. Texel heeft daar nu - dankzij de overwinning op AGOVV - een achterstand van vier punten op de nummers vijf en vier, en vijf punten achterstand op de nummer drie (AGOVV). Bij opnieuw verlies zou Texel verder achterop zijn geraakt in de strijd om minstens de vierde plaats te pakken (en daarmee behoud in de eredivisie veilig te stellen). Texel begon zaterdag - na een minuut stilte voor Turkije en Syrië - vol druk aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot de 1-0 van Jesper Arkenbout. Na de rust maakte AGOVV de 1-1, maar Yorgo Helleman wist er 2-1 van te maken. Arkenbout maakte 3-1 en daarna werd de wedstrijd (na 3-2) een beetje vervelend met een vertragende tegenstander. Er ging onder meer een flesje water het veld op waarna de wedstrijd stil kwam te liggen om te dweilen. Van de dader uiteraard geen spoor. Texel liet zich niet van de wijs brengen en bleef in het eigen spel. Met succes: acht seconden voor tijd maakte Lesley Koning de 4-2. De volgende wedstrijd is vrijdag 17 februari uit tegen VNS in Amsterdam.