Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Veel pr’s tijdens laatste boscross

Sport

De omstandigheden waren ideaal tijdens de achtste en laatste boscross van dit winterseizoen. Er was nauwelijks wind en de temperatuur kon niet beter, meldt Atletiekvereniging Texel. Er werden zondag in De Dennen dan ook veel persoonlijke records gelopen.

De langste afstand (8 kilometer) werd gewonnen door Thomas Bakker uit Haarlem. Hij liep eerst gezamenlijk op met Axel Garritsen, maar kon in de laatste ronde weglopen naar een 33.31 minuten. Garritsen eindigde zeven seconden later, in 33.38 minuten. Gerard de Heer uit Utrecht eindigde in 33.52 minuten op de derde plek. Jolien van Hoff uit Bennekom leverde een prachtige prestatie door in een heel mooie loopstijl in 34.42 minuten over de meet te komen. Tweede dame was Ineke Bancken uit Pijnacker in 43.36 minuten. Er waren op deze afstand persoonlijke records voor Loran Kleine Schaars uit Oosterend (42.39 minuten) en Jilles van Houten uit Pijnacker (52.28 minuten). Van Houten liep bijna vier minuten van zijn vorige pr af.

De 5.4 kilometer werd gewonnen door Roland van de Brink uit Oosterend in 27.46 minuten. Snelste dame was Jasmijn Baptist uit Den Burg in 29.06 minuten, zij liep ook bijna vier minuten af van haar pr. Bianca Witte uit Den Burg werd tweede in een nieuw pr van 31.25 minuten. Lutz Lohse uit Den Burg stapte na één ronde uit en werd daarmee eerste op de 2.680 meter in 10.55 minuten. Laurien Bakker uit Den Burg was snelste dame in 15.07 minuten. Esther Duvekot uit Oosterend scoorde een nieuw pr met haar 15.38 minuten.

Ook de 1.000 meter zijn er pr’s te melden: de 3-jarige Siem Duinker uit Oosterend liep lachend aan de hand van zijn vader naar 8.15 minuten. Marit Kieft en Anouk Raateland streden om de winst en scoorden beiden een nieuwe toptijd. Marit (4.37 minuten) en Anouk (4.45 minuten). Snelste jongen op de 1.000 meter was Douke Wajer uit Den Helder in 4.07 minuten, Leroy Kieft uit Den Burg was tweede jongen in 4.39 minuten en derde werd Cor Boot uit Den Burg in 5.30 minuten. De volledige uitslag is te vinden op www.avtexel.nl.