Gerrie Lulof: Sneeuwklokjes (keramiek in Galerie Posthuys)
Gerrie Lulof: Sneeuwklokjes (keramiek in Galerie Posthuys)

Dit artikel is geschreven door
Galerie Posthuys

Galerie Posthuiys is te vinden aan de Brink in De Koog.

Sneeuwklokkunst in Galerie Posthuys

Cultuur

Als prelude op de lente organiseert Galerie Posthuys jaarlijks een expositie met sneeuwklokjes. De kunstenaars gaan rond kerst al aan de gang met nieuwe keramiek, prenten en schilderijen.

Yvonne Zomerdijk exposeert een serie miniaturen; schilderijen van sneeuwklokplukkende vogels. Ook zijn linoleumdrukken te zien van merels met sneeuwklokjes. Maurice Christo van Meijel presenteert een nieuwe serie vaasjes en sjabloondrukken. De schilderijen van Ellen Geerts zijn gemaakt in mixed media: allerlei verschillende verfsoorten en schildertechnieken zijn gecombineerd met collagetechniek. Van vast waarde in de sneeuwkloktraditie is Gerrie Lulof. De Hengelose kunstenaar boetseerde een groot aantal lentebloeiers, waaronder ranke sneeuwklokjes.

Vanwege Nieteke Roepers boekpresentatie is ook de etalage van Boekhandel Nauta in Den Burg ingericht met werken van deze kunstenaars. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) presenteert de expositie vanaf woensdag 15 februari en is geopend van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

Maurice Christo van Meijel: Sneeuwklokjes (keramiek in Galerie Posthuys)
Yvonne Zomerdijk: Roodborst met sneeuwklok (schilderij in Galerie Posthuys)
Ellen Geerts: Sneeuwklokjes (schilderijen in Galerie Posthuys)