Britt Kikkert-Van der Linde
Britt Kikkert-Van der Linde Foto: Eva Peereboom

Britt Kikkert-Van der Linde Noord-Hollands kampioen dressuur

Britt Kikkert is afgelopen weekend kampioen dressuur geworden van Noord-Holland in de klasse Z2-pony’s. Met haar pony Nur Fuer Dich Texel wist zij in haar proef een gemiddelde score neer te zetten van 70,32 procent. 

In de kür op muziek deed zij er nog een schepje bovenop: hier behaalde de combinatie een gemiddelde score van 72,88 procent. Met een score van 71,59 procent werd zij kampioen en mag zij uitkomen op het Nederlands kampioenschap Dressuur 2023, dat wordt gehouden van 25 tot en met 28 mei in het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo. Met haar andere pony, Allstar Texel, werd zij Reserve kampioen in de klasse M2 en staat zij eerste reserve voor het Nederlands kampioenschap.


Fien Schraag en Giulia Winnubst reden ook niet onverdienstelijk mee in de klasse L2-pony’s. Schraag stuurde haar Peggy’s Rocket naar een knappe derde plek, met een gemiddelde score van 193 punten en Winnubst eindigde achter Schraag mooi als vierde met haar pony Goldfinch Rocky. De combinatie behaalde een score van 191,5.