Voor het eerst sinds vijftien jaar lopen er weer F-mini's rond op het veld in Den Hoorn.
Voor het eerst sinds vijftien jaar lopen er weer F-mini's rond op het veld in Den Hoorn. Foto: Eva Groot

Na 15 jaar weer jeugdvoetbal in Den Hoorn: ZDH start team F-mini's

Maar liefst tien kinderen uit Den Hoorn en 't Horntje kwamen woensdagmiddag naar het sportveld van ZDH voor een eerste voetbaltraining bij de Hoornder sportvereniging. Een warming-up, enthousiaste gezichten, techniekoefeningen en een partijtje tot besluit: Zwaluwen Den Hoorn start sinds vijftien jaar een team F-mini's.

Het laatste team met 6-jarigen was in sportseizoen 2007/2008. JO19 was in 2017/2018 de laatste voetballende 'jeugd' op het veld in Den Hoorn. Het aantal kinderen in het dorp groeit gestaag en hun interesse in voetbal is een mooie opsteker voor de ZDH, zeker gezien de Jan Drijverschool in 2013 de deuren sloot. 

Voorzitter Mike de Bruijn van ZDH: "We starten met een wat ruimere leeftijdscategorie - van 5 tot 9 jaar - en kunnen de training bij genoeg gegadigden nog opdelen naar leeftijd. Vooralsnog zijn we verheugd dat deze groep kinderen uit het dorp de toekomst van het Hoornder voetbal vormt: er leek met het sluiten van de basisschool een einde te komen aan het jeugdvoetbal bij ZDH. Het tegendeel blijkt nu het geval." 

"De komende weken gaan we even kijken hoe het loopt", laat De Bruijn weten. Bedoeling is dat het F-mini-team daarna gaat meedoen aan de wedstrijdpoule bij Texel'94, zodat ook wedstrijdjes gespeeld kunnen worden. 

Wie kinderen wil aanmelden voor de jeugdtrainingen bij de Hoornder club, kan terecht bij Mike zelf, via tel. 06-25400804. De trainingen zijn op woensdagmiddag om 16.00 uur; de eerstvolgende op woensdag 15 februari. Kinderen van 5 tot 9 jaar (jongens en meiden) zijn welkom - natuurlijk ook uit andere woonplaatsen.

En de nieuwe aanwas staat al klaar, bleek woensdag: een handvol jongere enthousiaste broertjes en zusjes trapte langs de lijn ook een balletje.