Klaverjassen: Caspers en Weijdt op winst


Fenny Caspers en Bart Weijdt waren de sterkste in de veertiende speelronde van de klaverjascompetitie. In het algemeen klassement veranderde er niets. Lieuwe van der Veen en Carlo Bos blijven koplopers en liepen zelfs uit op de directe concurrenten. 

Caspers en Weijdt speelden een regelmatige avond. Alle vier spelletjes werden winnend afgesloten met een hoogste pot van 1.906 en een laagste pot van 1.749. Dat leverde een score op van 7.373 punten. In het algemeen klassement nog geen winst, maar het geroutineerde duo blijft in de race voor de top drie. 

Ook bij Van der Veen en Bos waren de scores tussen 1.608 en 1.915 punten erg regelmatig. Zij haalden 6.943 punten en verstevigden daarmee hun eerste positie. Chris Schraag en Rosa Harbers werden derde met 6.715 punten. Zij blijven daarmee op de vijfde plaats en draaien nog mee in de top. Piet Kikkert haalde met vervanger Cees Vinke de vierde plaats binnen met 6.217 punten. Dat was vooral te danken aan een uitschieter van 2.371 punten: de op één na de hoogste score in zestien beurten van dit seizoen. De tegenstanders moesten het doen met slechts 721 punten. Frans Bos en Piet Kikkert blijven elfde, maar nemen nu wel flink afstand van de rode lantaarn. De vijfde plaats was voor Bas Tromp, die met invaller Jaap van der Slikke tekende voor 6.215 punten. Tromp en Stark blijven derde in het klassement.

Het gemiddelde was met 6.157 punten aan de magere kant. Dat kwam mede door het lage aantal marsen deze week, slechts zeventien keer slaagde een koppel er in alle slagen binnen te harken.

In het algemeen klassement zijn de verschillen nog steeds klein. Van der Veen en Bos hebben een klein gaatje geslagen. De voorsprong op Tromp en Stark is nu 1.233 punten. Vlaming en Geus blijven derde op 1.277 punten, terwijl Caspers en Weijdt (1.294 punten) heel dichtbij blijven.