Texelfonds steunt Texelse initiatieven


Het Texelfonds heeft bijdragen toegezegd voor meerdere Texelse initiatieven.

€2.500,- is bestemd voor nieuwe hekken rond de tennisbanen achter het Eierlandsche Huis. De huidige hekken zijn oud, slecht en onstabiel en dat zorgt voor een onveilige situatie.

De tennisbanen worden druk gebruikt door leden van tennisclub Heri Hodie en toeristen. De club meldt een flinke toename van het aantal leden, vooral onder jongeren. Regelmatig zijn er racketavonden, toernooien en andere activiteiten.

Eenzelfde bedrag gaat naar de organisatie van Klifhanger in Den Hoorn. Het thema van de kunstmanifestatie van 8 tot en met 11 juni is 'Grenzen verleggen'. Daarvoor zijn vijftien kunstenaars uitgenodigd, onder wie ook een aantal aanstormende talenten.

€1.000,- (uit het deelfonds IJspegelfonds) gaat naar de Jozefschool voor de organisatie van de Kerstmusical door leerlingen van groepen 5 en 6 in de katholieke kerk: op de vrijdag voor kerst vooral voor medeleerlingen, op kerstavond ook voor andere belangstellenden. Om de onderlinge band te versterken, wil de school dit jaar ook de andere ‘bewoners’ van de nieuwe Skool uitnodigen.

Aanvraag uit fonds

Energiearmoede

103 Texelaars hebben een donatie gedaan in het Texelse fonds voor energiearmoede. Dit is eind vorig jaar opgericht door het Texelfonds, Stichting Texels Welzijn, Bewindvoering Texel en de gemeente Texel. Texelaars met energiearmoede kunnen een beroep doen op dit fonds. 

Aanleiding was de energiecompensatie van tweemaal €190,- die alle huishoudens in november en december ontvingen van het Rijk. Opgeteld bij de startbijdrage van het Texelfonds zit er een behoorlijk bedrag in het fonds, meldt Jacco Mokveld, voorzitter van het Texelfonds. 

Inwoners van 18 jaar en ouder, met een eigen energieaansluiting, die door hun energiekosten in een schrijnende situatie komen, kunnen zich voor een bijdrage uit het fonds melden bij Stichting Texels Welzijn. In een persoonlijk gesprek wordt gekeken of betaling uit eigen middelen niet mogelijk is, of alle bestaande regelingen al zijn benut en of een bijdrage van het Texelfonds kan bijdragen aan verlichting van het probleem. Dit gebeurt met respect voor privacy, laagdrempelig én (vooral) snel.

Tot en met 30 juni kunnen aanvragen tot ondersteuning worden ingediend bij Stichting Texels Welzijn, tel. (0222) 312696. Rechtstreeks aanvragen bij het Texelfonds is niet mogelijk.