Soep op Zondag met cultuur en verhalen

In De Wielewaal in De Waal houdt een aantal Texelaars op 26 februari van 15:30 tot 18:00 uur ‘Soep op Zondag’: een ‘warme’ middag in de koude winter, met verhalen rond de Texelse cultuur, ontmoetingen én soep. Thema: ‘Tegen de stroom in’.

Iedereen is welkom voor een middag met dans, verhalen en muziek. Entree, thee/koffie en soep zijn gratis, een kleine bijdrage is welkom. “Tegen de stroom in bewegen, vergt kracht, moed en creativiteit. Waarom doen mensen dat? En hoe? Wat kost het, wat levert het op? Hoe gaan we soms zelf een ander pad dan de rest?”. Op het programma: tegen de stroom in bewegen en dansen met Klarina Combé, schapenhoedster Daphne aan het woord, Theo Timmer over eigenzinnige kunstenares Soutje de Wijn, doedelzakmuziek van Frans Hattink, zeekanogroep Oudeschild vertelt hoe zij tegen de stroom in varen. Met soep van Sabien Bosman, presentatie door Wikke Huizing en Rein van den Burg.

“De eerste editie met als thema ‘Aangespoeld’, was een groot succes”, meldt de organisatie. “Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door ‘Samen Eén Texel’ en bijdragen van diverse betrokkenen.” Inloop vanaf 15:00 uur. Opgeven is nodig en kan via e-mail: soepopzondagtexel@gmail.com (onder vermelding van naam en telefoonnummer). Vol is vol. Meer informatie bij Wikke Huizing (wikke.huizing@outlook.com, tel. 06-10872089) en Rein van der Burg (rein@zicht.in, tel. 06-43818736).