In het Middenrijk krijgen Asterix en Obelix te maken met Julius Caesar én Oosterse magie.
In het Middenrijk krijgen Asterix en Obelix te maken met Julius Caesar én Oosterse magie. Foto: Filmdepot

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Veel nieuwe films in Cinema Texel

Algemeen

Deze week veel nieuwe films in Cinema Texel aan de Gravenstraat in Den Burg.

In ‘Klem’ wonen Marius en Kitty alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben gelegd op een wijngaard in Toscane. Er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop van de wijngaard en opnieuw wordt Hugo door Kitty en Marius meegesleurd in een criminele draaikolk, ditmaal in een land waar de georganiseerde misdaad geen Nederlandse indringers wenst en niet terugschrikt voor moord en ontvoering.

In ‘Quantumania’ keren superheldenpartners Scott Lang en Hope van Dyne terug op het grote doek om hun avonturen als Ant-Man en The Wasp voort te zetten. Samen met Hope’s ouders verkennen ze de Quantum Realm, waarbij er vreemde nieuwe wezens op hun pad komen. Zo beginnen ze aan een avontuur dat ze voorbij de grenzen zal brengen van wat ze voor mogelijk hielden. 

Voor de jeugd is nieuw ‘Asterix en Obelix in het Middenrijk’. Het is het jaar 50 voor Christus. De keizerin van China is na een staatsgreep door de verraderlijke prins Deng Tsin Qin gevangengenomen. De twee onafscheidelijke helden Asterix en Obelix schieten de prinses maar wat graag te hulp om haar moeder te redden en haar land te bevrijden. En zo begint hun grote avontuur op weg naar China. Maar Julius Caesar en zijn machtige leger zijn ook onderweg naar het Middenrijk...