Edwin van den Heuvel in de promo van Garage Dros.
Edwin van den Heuvel in de promo van Garage Dros. Foto: Garage Dros

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Unieke autobeurs in Evenementenhal Texel

Algemeen

Maar liefst 44 elektrische en hybride Renaults op één locatie. Edwin van den Heuvel van Garage Dros trok de stoute schoenen aan en pakte het idee op. Zaterdag 11 en zondag 12 februari is de Evenementenhal op De Krim een aanrader voor autoliefhebbers.


Edwin is in zijn nopjes dat het gelukt is. “Het is de eerste keer dat er een autobeurs van deze omvang op Texel wordt gehouden en de Evenementenhal is toch een thuiswedstrijd voor ons”, vertelt de eigenaar van de garage aan de Oorsprongweg. “Renault was direct enthousiast over het idee, ook omdat zij vol inzetten op dit segment.”

Het is niet alleen mogelijk om de nieuwste modellen te bezichtigen, er kan ook gereden worden. “Een auto moet je ervaren. Nog niet iedereen is bekend met (gedeeltelijk) elektrisch rijden, terwijl de voordelen alleen maar groter worden. Alle modellen zijn aanwezig: van de compacte Twingo E-tech tot de Austral Hybrid.”

Particulier en zakelijk

Niet alleen voor de zakelijke markt is het de moeite waard om een kijkje te nemen. Middels financial lease kan het - mede vanwege overheidssubsidie - zeer aantrekkelijk zijn om over te gaan tot de aanschaf van een dergelijke auto. Edwin: “In het verleden twijfelden mensen ook erg vanwege de actieradius van een elektrische auto. Maar er zijn enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Elektrisch rijden is veel zuiniger in het dagelijks gebruik en zodoende uiteindelijk beter voor de portemonnee. En zelf vind ik de auto’s ook prachtig.”

Over smaak valt niet te twisten en de lijnen van de Megane E-Tech die voor de garage staat zijn strak en stoer. 

Stekkerplein

Op het ‘Stekkerplein’ dat wordt ingericht in de Evenementenhal op De Krim kan men 11 februari tussen 10:00 en 18:00 uur en 12 februari tussen 11:00 en 18:00 uur ook terecht met alle vragen over de voordelen van elektrisch rijden en de mogelijkheden bij de aanschaf van een nieuwe Renault. “Ik ben er natuurlijk zelf, maar ook Renault Nederland is met diverse specialisten aanwezig, ook op het gebied van laadpalen en de installatie en aanschaf daarvan. Ik kijk er echt naar uit.”

Tot slot somt Edwin nog even de voordelen van elektrisch rijden op: “Overheidssubsidie, altijd automaat, geen benzinekosten, geen wegenbelasting, lagere onderhoudskosten en trekhaak mogelijk. Maar boven alles rijdt het gewoon heel fijn en stil.”